Math Murdock

date-icon · 2 minuten leestijd

Wat is het snelste internet van Nederland?

Ontdek de snelste internetproviders in Nederland op basis van maximale internetsnelheid. Odido leidt het peloton met een indrukwekkende 8 Gbps glasvezelabonnement, gevolgd door Delta met 5 Gbps en KPN met 4 Gbps. De tarieven variëren, waarbij Odido's 8 Gbps-abonnement beschikbaar is voor €85, terwijl Delta en KPN een maximale snelheid van respectievelijk 5 Gbps en 4 Gbps bieden tegen een prijs van €67,50.

Houd er rekening mee dat deze snelheden niet overal beschikbaar zijn. Delta richt zich voornamelijk op buitengebieden en Zeeland, terwijl KPN en Odido op meer locaties beschikbaar zijn. De optimale internetervaring is dus afhankelijk van je locatie.

Voor een diepgaande vergelijking tussen Delta en KPN, inclusief kosten en gebruikerservaringen, raden we aan onze uitgebreide vergelijking te lezen. Hoewel providers zoals Youfone en Online.nl goedkopere opties bieden, zijn ze over het algemeen minder snel. Ziggo daarentegen levert hoge snelheden tot 1 Gbps via de kabel, wat weliswaar sneller is dan veel andere providers, maar nog steeds niet kan tippen aan de snelheid van glasvezel van Odido of Delta.

Inhoud

  1. Wat is het snelste internet van Nederland?
  2. Snelste internetabonnement

Snelste internetabonnement

Om het snelste internetabonnement op jouw adres te vinden, is het belangrijk te weten welke soort internetverbinding je hebt. DSL is langzaam, kabel is sneller en glasvezel is het snelst. Daarnaast bepaalt het netwerk dat is aangelegd de maximale haalbare snelheid van je internetverbinding.

Controleer regelmatig of je daadwerkelijke snelheid overeenkomt met wat je provider belooft, gebruik hiervoor onze handige internet speedcheck. Wil je je thuisinternet verbeteren? Bekijk onze praktische tips om je internetverbinding te optimaliseren. Vergeet echter niet dat de meeste gezinnen prima uit de voeten kunnen met een snelheid van 100 Mbps, ondanks alle mogelijkheden van snelle glasvezelverbindingen.

Ontdek welke internetsnelheid je nodig hebt voor optimaal thuisgebruik, waaronder surfen, streamen en gamen.

Voor het snelste mobiele internet is 5G momenteel de beste keuze, met hogere snelheden en een betere pingsnelheid dan 4G. KPN heeft voor het zesde opeenvolgende jaar de Ookla Speedtest Award gewonnen voor het snelste mobiele netwerk in 2023, met een gemiddelde 5G-snelheid van 154,6 Mbps. Odido volgt met 136,1 Mbps. T-Mobile leidt op het gebied van 4G-downloadsnelheid met 256 Mbps.

Op dit moment bieden KPN en T-Mobile het snelste mobiele internet, gevolgd door VodafoneZiggo. Vergelijk zorgvuldig de snelheden en dekking van de beste mobiele providers in jouw regio voordat je een keuze maakt, net zoals je zou doen bij thuisinternet.