Math Murdock

date-icon · 4 minuten leestijd

Zwak wifi signaal? Gebruik een wifi versterker!

Je wifi versterken? Het is mogelijk! Soms heb je wel eens van die dagen dat de snelheid van je internetverbinding te vergelijken is met een slak.

Je doet er uren over om iets te downloaden en internetpagina’s doen er lang over om te laden of laden helemaal niet. Misschien zijn er wel kamers binnen je woning waar internet totaal niet of zeer sloom werkt. Of je provider nu KPN of Ziggo is, deze problemen kunnen zich voor doen bij alle providers. Een slecht wifi signaal ligt ten grondslag aan deze problemen.

Inhoud

  1. Zwak wifi signaal? Gebruik een wifi versterker
  2. Wat zijn de oorzaken van een slecht wifi signaal?
  3. Hoe werkt een wifi versterker?
  4. De voordelen van een wifi versterker
  5. Wat is de beste wifi versterker van dit moment? 5.1. KPN Experia wifi versterker 5.2. Ziggo Wifibooster 5.3. ASUS wifi versterkers
Wat zijn de oorzaken van een slecht wifi signaal?

Wat zijn de oorzaken van een slecht wifi signaal?

Een draadloze verbinding is in feite niets meer dan radiogolven die van zender naar ontvanger worden gezonden. Echter geldt hierbij: hoe verder de zender en ontvanger van elkaar af staan, hoe slechter de wifi connectie zal zijn.

Hierbij is niet alleen de afstand van invloed op het signaal, maar ook de objecten tussen de zender en ontvanger in zoals bijvoorbeeld (betonnen) muren, deuren of het plafond. Hierdoor kunnen zender en ontvanger elkaar minder goed bereiken. Bovendien ben je vaak niet de enige die gebruik maakt van wifi in jouw buurt. Ook dit kan leiden tot een zwakker wifi signaal.

Hoe werkt een wifi versterker?

Er zijn een aantal gratis opties waarvoor je kunt kiezen om je wifi signaal te versterken, maar dit zijn niet de beste opties. Als je er echt zeker van wil zijn dat het wifi signaal versterkt zonder al te veel geld te spenderen dan kies je voor een wifi versterker.

Een wifi versterker staat ook wel bekend als een wifi repeater. Eigenlijk dekken beide namen de lading. De wifi versterker dient namelijk als een soort tweede modem om zo je wifi 2x zoveel te versterken.

De wifi versterker plaatst je binnen het gebied van je huidige signaal. Wanneer je dat hebt gedaan pakt de wifi versterker automatisch het signaal op zendt die het signaal weer opnieuw uit. Hierdoor reikt het wifi signaal veel verder dan eerst. En dat zul je merken: op plekken in je huis waar het wifi signaal eerst slecht was, gaat het nu vele malen beter.

De voordelen van een wifi versterker

Een groot voordeel van een wifi versterker is het feit dat dit een relatief betaalbare optie is. Al eerder werd aangestipt dat er gratis alternatieven zijn, maar veelal bieden deze geen oplossing. Bovendien is het plaatsen van een dergelijke versterker eenvoudig uit te voeren, waardoor de drempel laag is voor iedereen. Als je jezelf niet zou typeren als een tech nerd, kun je binnen no time een wifi versterker plaatsen. Tot slot zijn er de effecten van een versterker: het signaal reikt verder dan voorheen, wat zowel op dezelfde verdieping als richting een andere verdieping kan zijn.

Wat is de beste wifi versterker van dit moment?

Er zijn een aantal wifi versterkers die er bovenuit springen op dit moment. Hieronder zetten we een aantal van de beste versterkers van dit moment voor je op een rijtje.

KPN Experia wifi versterker

KPN Experia wifi versterker

Als KPN je provider is en je hebt niet overal in huis een even sterk signaal, is het een aanrader om te kiezen voor de Experia wifi versterker. Dit accespoint zorgt er voor dat je overal binnen je woning kunt genieten van goed internet. De Experia wifi sluit aan op alle standaarden en is van een zeer hoge kwaliteit.

Afhankelijk van de grootte van je woning kan het nodig zijn dat je meer dan één Experia WiFi dient aan te schaffen. KPN heeft hier over mee info geplaatst op de site. Als je over een v8 of v9 modem beschikt en op dezelfde verdieping een beter signaal wil, kies je voor één wifi versterker. Wil je een andere verdieping beter kunnen bereiken, is het aan te raden om te kiezen voor twee Experia wifi versterkers.

Bekijk wifi versterker

Ziggo Wifibooster

Ziggo Wifibooster

Wanneer Ziggo je provider is, is de Ziggo Wifibooster een aanrader. Hierbij kun je kiezen tussen twee varianten: de Wifibooster via internetkabel of de Wifibooster via stopcontact. Via het stroomnetwerk levert je sneller internet op in vergelijking met via de internetkabel, maar de stopcontact variant kost dan ook wel iets duurder. Een groot voordeel van de Wifibooster, in vergelijking met andere wifi versterkers, is het feit dat de snelheid van je wifi signaal niet gehalveerd wordt. Je hebt dus echt overal binnen je woning voortaan snel internet.

Bekijk wifi versterker via internetkabel

Bekijk wifi versterker via stopcontact

ASUS wifi versterkers

ASUS wifi versterkers

Een ander goed merk op het gebied van versterkers is Asus. Niet voor niets zullen de tech liefhebbers altijd deze producent aanraden. Je hebt de keuze uit diverse varianten, waarbij je vooral moet letten op de snelheid. Bij goedkopere modellen is deze veelal lager in vergelijking met de duurdere varianten. Hierbij moet je dus letten op je eigen eisen en voorkeuren.

Zo zijn er varianten verkrijgbaar die je 300, 750, 1200, 1750 en 2600 mbps aanbieden. Deze versterkers werken allen via het stopcontact. Bovendien zijn dit allen relatief goedkope varianten die naar behoren hun werk doen.

ASUS RP-AC53

ASUS RP-AC51

NTW WRL ASUS RP-N12

ASUS RP-AC66