date-icon · 6 minuten leestijd

Wat is Ziggo GO? Online TV kijken op alle devices

Wil jij overval en wanneer je maar wilt jouw favoriete films, series en live-uitzendingen kunnen kijken, zowel thuis als in het buitenland? Dan is Ziggo Go voor jou de oplossing waar je zo erg naar verlangt.

Ziggo GO is speciaal bedoeld voor iedereen die niet analoog voor de tv kan of wil zitten, om zijn of haar favoriete programma’s te kunnen volgen. Je kunt Ziggo GO gebruiken op elk device dat je hebt en waar je dan ook bent. Op vakantie de Tour de France kunnen volgen in je hangmatje op de camping? Met Ziggo GO is dit mogelijk.

Inhoud

1. Wat is Ziggo GO?
  2. Hoe instaleer je de Ziggo GO app?
  3. Welke zender kan je kijken met Ziggo GO?
  4. Ziggo GO in het buitenland
  5. Storing

Wat is Ziggo GO?

Ziggo GO is een app van Ziggo die ervoor zorgt dat je waar en wanneer je maar wilt jouw favoriete programma’s kunt kijken. Via deze app kun je via je telefoon, tablet of laptop in dezelfde kwaliteit je programma’s kijken als dat je gewend bent wanneer je thuis op de bank zit. Hierbij heb je dezelfde mogelijkheden als je interactieve tv-pakket dat je thuis hebt.

De mogelijkheden van Ziggo GO houden niet op bij alleen het terugkijken van een geselecteerd aantal zenders en programma’s. De Ziggo GO app is voor iedereen te gebruiken met een brede smaak in tv-kijken. Zo kun je:

-Programma’s live volgen

-Programma’s terug en zelfs later bekijken, tot wel 7 dagen ten opzichte van de uitzenddatum

-Uitzendingen opnemen die je later terug wil zien

-Uitzendingen downloaden zodat je deze ook kunt kijken zonder internet

-Programma’s terugspoelen als je vanaf het begin wil kijken

-Streamen naar verschillende devices, zoals een smart tv met Google Chrome

Je hoeft je met de app van Ziggo GO nooit meer te beperken tot slechts een paar zenders en/of paar programma’s. Ongeacht of je thuis bent, onderweg, bij iemand op bezoek of op vakantie in het buitenland. Daarbij gaat de kwaliteit ook niet ten koste van het streamen. Alle zenders die je normaal in Full HD kijkt, zijn met Ziggo GO ook in Full HD beschikbaar.

Hoe installeer je de Ziggo GO app?

Om te beginnen is het belangrijk dat wanneer je gebruik wil maken van de Ziggo GO app, dat je een televisie-abonnement moet hebben bij Ziggo. Anders kan je niet inloggen en kan de provider ook niet zien welke zenders er in jouw pakket zitten. Voor de rest gaat het installeren van de Ziggo GO app heel eenvoudig:

Je download de Ziggo GO app. Deze app is vinden in de app store van jouw besturingssysteem. Denk hierbij aan:

• Google Play voor Android- en Googletelefoons
  • Apple Play voor de iPhone en Macbook
  • Windows 10 loopt op Microsoft store

Mocht het zo zijn dat je de app niet kunt vinden, dan kan het zijn dat je een verouderd systeem hebt. Voor Google Play heb je Android 4.4 nodig, voor Apple iOS 10.0 en voor Microsoft Windows 10. Het downloaden en gebruiken van de app is volledig gratis, op natuurlijk het dataverbruik na.

Zodra je de app hebt gedownload moet je een account aanmaken. Dit doe je met je Mijn Ziggo account en klantnummer. Weet je niet wat dit nummer is, dan kun je deze terugvinden op de factuur en in je e-mails. Je registreert jezelf en maakt daarmee een account aan op de app.

Wanneer je je account hebt aangemaakt log je met je accountgegevens in op de app. Dat haalt je abonnementen naar voren zodat je ook op andere plekken gebruik kunt maken van je pakketten. Zo kun je kijken naar de tv zoals jij dat wilt.

Je kunt nu altijd de app gebruiken om tv te kijken.

Note: Als je eenmaal je Ziggo GO app hebt geïnstalleerd, kan je deze altijd gebruiken zonder dat je opnieuw in hoeft te loggen. Per account kun je tot maximaal drie verschillende devices tegelijk inloggen, zodat je op je telefoon, tablet en laptop allemaal tegelijk naar je favoriete shows en series kunt kijken.

Welke zenders kan je kijken met Ziggo GO?

Als klant bij Ziggo heb je de keuze uit verschillende pakketten. Zo heb je altijd toegang tot het basispakket met zenders van de NPO, RTL en SBS, maar ook bijvoorbeeld Nickelodeon, National Geographic, BBC en nog 80 verschillende zenders. Daarnaast zijn er ook extra pakketten die je naar eigen smaak kunt toevoegen aan je abonnement, zoals het speciale themakanaal voor kinderen en Ziggo Sport. Elk pakket dat je hebt is ook toegankelijk op de Ziggo GO app. Kijk jij normaal thuis naar de wedstrijden van Max Verstappen, dan kun je dat nu ook doen. Heb je een bepaalde zender niet in je pakket, dan staat deze ook niet in je app. Ongeacht welk abonnement je bij Ziggo hebt, de app is en blijft gratis voor iedere klant, net als de verschillende functies in de app.

Ziggo GO in het buitenland

Ben je op vakantie, maar wil je toch je favoriete series blijven volgen? Dan is dat met Ziggo GO prima te doen. De app geeft dekking binnen de hele EU. Op de camping in Frankrijk, aan het strand langs de Middellandse Zee of midden in het landschap van Oost-Europa kun jij blijven kijken naar de tv waar je normaal ook in Nederland naar kijkt. Het enige wat je nodig hebt is je device waar je de Ziggo GO app op hebt gedownload en een internetverbinding, zodat je de programma’s op kunt vragen.

Wil je een programma terugkijken maar ben je op een plek met hele slechte of helemaal geen internetverbinding? Dan biedt het downloaden van jouw programma’s de uitkomst. Deze kun je in je app programma’s downloaden en daardoor ook kijken wanneer je geen internet tot je beschikking hebt. En nog steeds in dezelfde kwaliteit als wanneer je deze gewoon op tv ziet.

Streamen naar je smart tv

Wil je ook op plaatsen waar ze niet jouw tv-abonnementen hebben je programma’s kunnen kijken? Dan kun je met de Ziggo GO app ook naar een smart tv streamen en zo met zijn allen op het grote scherm naar jullie series of liverapportages kijken. Je kunt met de app streamen naar een smart tv, Apple TV of naar een tv met een Chromecast en alle programma’s die je normaal met je telefoon keek ook via deze smart tv kijken. Mocht je dan geen zin hebben om naar hetzelfde te kijken als de rest, dan kun je ondertussen zelf ook naar iets anders kijken omdat de app nog steeds op drie apparaten tegelijk te gebruiken is.

Storing

Het kan gebeuren dat je Ziggo GO app een storing heeft, waardoor deze niet meer goed te gebruiken is of dat je bepaalde films en series niet meer kunt bekijken. Wanneer dit het geval is, kun je terecht bij de storingsdienst die Ziggo hier speciaal voor heeft opgezet. Hier kan je direct geholpen worden om de storing te laten verhelpen. Door direct contact op te nemen hoef je wanneer je op vakantie bent niet bang te zijn dat je het hele sporttoernooi of je lievelingsshow hoeft te missen. **Omdat de problemen meestal meteen opgelost kunnen worden kun je na het raadplegen van de hulp meteen weer lekker verder kijken naar je tv. **