Math Murdock

date-icon · 7 minuten leestijd

Google Chromecast V3 review met de voordelen en nadelen

Allerlei programma’s via je smartphone naar je tv streamen? Het was tot enkele jaren geleden slechts een illusie. Tegenwoordig is het echter mogelijk. Sterker nog; interactieve televisie is niet meer uit de huidige maatschappij weg te denken. Dat is onder meer te danken aan de opkomst van de Google Chromecast.

Met dit kleine en handige kastje is het mogelijk om allerlei beelden naar je televisie te streamen. Zo kan je gemiste programma’s terug kijken, genieten van alle Netflix films en de volledige regie behouden over datgene waar jij naar wilt kijken.

De Google Chromecast gaat ondertussen alweer enkele jaren mee. Het was voor Google recent de hoogste tijd om de laatste variant uit te brengen; de Google Chromecast V3. In deze review bespreken we in het kort de werking van deze Chromecast, de voordelen, de nadelen, het prijskaartje en andere opvallende eigenschappen van dit handige apparaat. Aan het einde vind je een algehele eindconclusie, waardoor je uiteindelijk voor jezelf kunt bepalen of de aanschaf hiervan de moeite waard is.

Inhoud

 1. Google Chromecast V3 review met de voordelen en nadelen
 2. Wat is de Google Chromecast V3?
 3. De eigenschappen van de Google Chromecast V3 op een rijtje
 4. De voordelen van de Chromecast V3
 5. De nadelen van de Chromecast V3
 6. Wat kost deze Google Chromecast V3 en wat krijg je meegeleverd?
 7. Is de Google Chromecast V3 aan te raden?

Wat is de Google Chromecast V3?

De Google Chromecast V3 is zoals gezegd de derde variant van deze razend populaire Chromecast. Dit kleine apparaat wist al snel de harten van veel mensen te vullen; na de V1 en de V3 werd het uiteindelijk tijd voor de derde versie. De Google Chromecast V3 werd overigens al in 2018 gelanceerd; sindsdien is óók deze variant onwijs populair geworden.

De eigenschappen van de Google Chromecast V3 op een rijtje

We trappen deze review graag af met het benoemen van de belangrijkste eigenschappen van de Google Chromecast V3. In onderstaand lijstje vind je deze eigenschappen terug:

 • Type beeldondersteuning: Full HD (1080 pixels)
 • Intern werkgeheugen: 512 MB
 • Besturingssysteem: Android
 • Gewicht: 40 gram
 • Kleur: zwart
 • Bediening via: app (Android én iOS)
 • Streamingsdiensten: Disney+, Kodi, NPO Uitzending Gemist, Netflix, Pathé Thuis, Plex, RTL Gemist, SBS Gemist, Spotify, Videoland, YouTube

Bovenstaande lijst met eigenschappen laten direct enkele veranderingen ten opzichte van de V2 zien. Die variant was enige tijd geleden flink populair, maar heeft nu dus een waardige opvolger gekregen. Als we de V2 en de V3 naast elkaar leggen, valt er qua vormgeving absoluut iets op. Beide varianten hebben een cirkelvormig design, maar de V3 heeft nu een mat zwarte afwerking. Bij de V2 was dit nog een glimmende zwarte afwerking.

Daarnaast valt op dat de V3 iets zwaarder is dan de V2. Qua functies, snelheid en mogelijkheden is de V3 echter een stuk uitgebreider. Daarover lees je in het restant van deze review meer informatie; hieronder staan namelijk de belangrijkste voordelen van de Google Chromecast V3 uitgewerkt.

De voordelen van de Chromecast V3

We kunnen alvast één ding concluderen; de V3 is absoluut weer een vooruitgang ten opzichte van de V2. De V2 wist enkele jaren geleden de wereld te verbazen, maar de V3 heeft zelfs weten te overtreffen. Dat komt onder meer door het feit dat je de beelden op een onwijs hoge kwaliteit af kunt spelen. De beeldondersteuning is 1080p; dat was bij de V2 ook het geval, maar de frames per seconde ligt bij de V3 een stuk hoger.

In combinatie met de 5GHZ wifi verbinding is het hierdoor mogelijk om de beelden nóg beter en sneller te streamen. Je hebt bij de Google Chromecast V3 nagenoeg nooit meer last van haperingen of slecht beeld. Sowieso is de resolutie van alle beelden die je afspeelt onwijs scherp. De kleuren zien er geweldig uit, de pixels zijn haarscherp en daarmee wordt het kijken van een film of serie nóg leuker.

Bijkomend voordeel is dat deze Chromecast in combinatie met onwijs veel streamingdiensten werkt. Onder meer de volgende streamingdiensten werken perfect met dit kleine apparaat: Disney+, Kodi, NPO Uitzending Gemist, Netflix, Pathé Thuis, Plex, RTL Gemist, SBS Gemist, Spotify, Videoland, YouTube. Wil je graag een YouTube filmpje kijken? Dan slinger je de app van YouTube op je smartphone aan, selecteer je het gewenste filmpje en stream je dat filmpje direct naar jouw televisie. De Chromecast V3 heeft slechts enkele seconden nodig om dat filmpje te downloaden en in hoge resolutie op de televisie af te streamen.

Bij aanschaf van de Google Chromecast V3 krijg je een flexibele HDMI kabel geleverd. Met dank aan deze kabel ben je in staat om de Chromecast op een makkelijke manier aan te sluiten op je televisie. Stop de kabel in de Chromecast en vervolgens in één van de HDMI ingangen van je televisie. Selecteer het juiste HDMI kanaal en je bent klaar.

Ook zijn we zeer te spreken over de gemakkelijke installatie van dit apparaat. Eigenlijk kan je al binnen enkele minuten genieten van alle bovengenoemde voordelen van dit apparaat. Hier lees je overigens hoe je de Chromecast installeren kan.

Tot slot willen we het gunstige prijskaartje nog aanstippen. Alles lijkt tegenwoordig een stuk duurder te worden, maar de Google Chromecast V3 behoudt een gunstig prijskaartje. Voor de Google Chromecast V3 hoef je slechts 39,99 euro te betalen. Voor dat bedrag krijg je directe toegang tot ongelimiteerd veel plezier!

De nadelen van de Chromecast V3

Het mag duidelijk zijn; we zijn behoorlijk te spreken over dit handige apparaatje. Met een dergelijk klein apparaat is het mogelijk om naar haarscherpe films, series en overige programma’s te kijken. Wat wens je nog meer? Als je deze Chromecast aan gaat schaffen, moet je wel rekening houden met enkele nadelen.

Allereerst willen we benadrukken dat de volgende genoemde nadelen absoluut níet opwegen tegen de voordelen. In onze ogen is het aanschaffen van dit apparaat meer dan de moeite waard; daarover lees je meer aan het einde van deze review.

Eén van de nadelen is dat het niet mogelijk is om naar 4K beelden te kijken. Deze versie van de Google Chromecast ondersteunt helaas (nog) niet de 4K ondersteuning. Wil je wel van 4K resolutie kunnen genieten? Dan heb je de Google Chromecast Ultra nodig.

Het tweede en tevens laatste nadeel heeft betrekking op de configuratie. Het is namelijk alleen mogelijk om met je smartphone of tablet de configuratie uit te voeren. In onze ogen zou het ook handig zijn geweest als dit bijvoorbeeld met een laptop of computer had gekund.

Wat kost deze Google Chromecast V3 en wat krijg je meegeleverd?

Als één van de voordelen hebben we de gunstige prijs benoemd. Voor deze Chromecast dien je namelijk een bedrag van 39,99 euro te betalen. Dat is onze ogen absoluut niet veel geld. Als je deze Chromecast gaat kopen, krijg je de volgende accessoires meegeleverd: een handleiding en een stroomkabel.

Is de Google Chromecast V3 aan te raden?

Ben je aan het twijfelen over de aanschaf van de Google Chromecast V3? Dan hebben wij nieuws voor je: dat is niet langer nodig. Wij kunnen de aanschaf van dit handige apparaat namelijk met heel ons hart en ziel aanraden. Dit apparaat levert zo onwijs veel gemak en plezier op, terwijl je er nog geen 40 euro voor hoeft te betalen. Het prijskaartje staat was ons betreft absoluut niet in verhouding tot het plezier dat je aan dit apparaat gaat beleven.

Ten opzichte van de V2 heeft de V3 kleine verbeteringen doorgemaakt. Het apparaat is weer een stuk sneller geworden, ziet er iets fraaier uit en heeft nóg meer mogelijkheden. Eigenlijk is dit apparaat voor een ieder onmisbaar. Het is namelijk nog nooit zo makkelijk geweest om programma’s terug te kijken, series/programma/films op een groot beeld te streamen en zelfs om naar muziek te luisteren.

Voor ons staat het als een paal boven water: de Google Chromecast V3 maakt het leven een stuk leuker én makkelijker. Voor een bedrag van slechts 39,99 euro hoef je dit apparaat niet langer te laten liggen. Wij kunnen de aanschaf van dit apparaat absoluut aanraden; veel kijk- en stream plezier!