Math Murdock

date-icon · 5 minuten leestijd

Zo Installeer de Chromecast in 7 stappen op al je devices

Wil je graag vanaf allerlei devices Netflix, Videoland en andere streamingdiensten kunnen gebruiken? Dan is het absoluut aan te raden om een Chromecast aan te schaffen.

Met dit handige apparaat kan je moeiteloos al je favoriete films en series naar je televisie streamen. Heb je recent een Chromecast gekocht? Dan is het van belang om de Chromecast te installeren. Hoe je een Chromecast moet installeren? Dat lees je in dit artikel.

Inhoud

1. Zo Installeer de Chromecast in 7 stappen op al je devices
  2. Chromecast installeren
  3. Stap 1: Pak de Chromecast uit
  4. Stap 2: Stop de Chromecast in je televisie én in het stopcontact
  5. Stap 3: Zet je televisie aan en ga naar het juiste kanaal.
  6. Stap 4: Download de Google Home App
  7. Stap 5: Volg de instructies in de Google Home app op
  8. Stap 6: Koppel de Chromecast aan je netwerk
  9. Stap 7: Voltooi de installatie
  10. Streamen naar de TV
  11. Heb je Wifi nodig om te streamen?
  12. Goedkoopste Chromecast
  13. Chromecast review
  14. Hoe stream je het mooist en het snelst?

Chromecast installeren

Allereerst is het goed om te weten dat het installeren van een Chromecast niet al te lastig is. Je moet alleen de juiste stappen in de juiste volgorde ondernemen. Om je daar een handje bij te helpen, hebben wij de stappen 7 in dit artikel uiteengezet. Volg deze stappen op, zodat snel jouw Chromecast kunt installeren.

Stap 1: Pak de Chromecast uit

De Chromecast is een klein apparaat die inclusief een HDMI kabel geleverd wordt. Pak de Chromecast en de HDMI kabel voorzichtig uit.

Stap 2: Stop de Chromecast in je televisie én in het stopcontact

Stop vervolgens de HDMI kabel in je Chromecast en in je televisie. Stop vervolgens ook de stekker van de Chromecast in het stopcontact.

Stap 3: Zet je televisie aan en ga naar het juiste kanaal.

Op je televisie heb je ongetwijfeld meerdere HDMI poorten zitten. Bekijk daarom †in welke HDMI poort je de Chromecast stopt, bijvoorbeeld HDMI 1. Selecteer vervolgens met de afstandsbediening van je televisie het kanaal HDMI 1.

Stap 4: Download de Google Home App

Pak vervolgens je smartphone of tablet erbij en installeer de Google Home App. Deze app is voor zowel Android als voor iOS beschikbaar.

Stap 5: Volg de instructies in de Google Home app op

Volg vervolgens de instructies in de app op. Je moet je app aan de Chromecast gaan koppelen; dat lukt door middel de instructies die gegeven worden.

Stap 6: Koppel de Chromecast aan je netwerk

Om te kunnen functioneren, heeft een Chromecast internet nodig. Koppel de Chromecast dus aan je netwerkverbinding; hiervoor heb je het wachtwoord van jouw Wifi verbinding in huis nodig.

Stap 7: Voltooi de installatie

Als je eenmaal alle instructies opgevolgd hebt én de Chromecast aan je netwerk gekoppeld hebt, ben je klaar. Het installeren van een Chromecast neemt slechts enkele minuten in beslag! Je kan streamen om naar een streamdienst te gaan zoals bijvoorbeeld Youtube. Rechtsboven in kan je dan het stream icoontje vinden waarbij je kan gaan beginnen met streamen.

Streamen naar de TV

Nu je de Chromecast geïnstalleerd hebt, wil je deze ongetwijfeld direct gaan gebruiken. Je kunt hiervoor verschillende streamingdiensten op je telefoon of tablet gebruiken, waaronder YouTube, Netflix, Videoland en NLZiet. Speel de gewenste film, het gewenste programma of de gewenste serie op je telefoon/tablet af en koppel deze vervolgens met de Chromecast. De Chromecast gaat nu het programma laden en toont deze vervolgens in haarscherpe kwaliteit op jouw tv! Voor meer informatie kan je dit artikel raadplegen.

Heb je Wifi nodig om te streamen?

Met een Chromecast is het niet altijd nodig om Wifi nodig te hebben. Je hebt de Wifi wel nodig om de Chromecast te installeren, maar het streamen naar je tv kan ook zonder Wifi. Daarvoor moet je gebruik maken van de gastmodus. Hierbij kan je content naar de televisie streamen zonder dat je op het Wifi netwerk van de Chromecast ziet. Meer informatie daarover kan je in ons artikel Chromecast-gastmodus lezen.

Goedkoopste Chromecast

Heb je interesse om een Chromecast aan te schaffen? Dan is dit hét moment. Je kunt bovendien nog geld besparen, aangezien wij onderzoek gedaan hebben naar de winkel waar je de Chromecast het goedkoopste aan kunt schaffen kan je hier doen voor €39,99.

Chromecast review

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van een Chromecast? In dat geval willen wij je graag verwijzen naar onze Chromecast review. Wij hebben een uitgebreide review geschreven met daarin de belangrijkste voordelen, de belangrijkste nadelen en een algehele conclusie. Aan de hand van deze Chromecast review kan je voor jezelf bepalen of dit het juiste apparaat voor jou is! Lees hier voor de review.

Hoe stream je het mooist en het snelst?

Weinig dingen zijn zo irritant als een video die blijft bufferen of een video die hapert. Om optimaal de content op je televisie te kunnen streamen, is het onwijs belangrijk om snel internet te hebben. Met de juiste internetsnelheid is de Chromecast namelijk in staat om alle content perfect ‘over te nemen’. Deze content wordt vervolgens op een hoge kwaliteit én zonder te haperen getoond op de televisie.

Om optimaal van de content te kunnen genieten, is het dus van belang om een snel internet abonnement te hebben. Ben je op dit moment niet tevreden met je huidige internetabonnement? Dan is het wellicht verstandig om over te stappen naar een andere provider. Op provider-vergelijker.nl kan je alle internetabonnement bekijken, met elkaar vergelijken en vervolgens direct het gewenste internetabonnement af te sluiten. Door voor het snelste internet abonnement te gaan, zorg je er in ieder geval voor dat je optimaal van de content kunt genieten. De Chromecast toont immers de beelden in de hoogste kwaliteit zonder ook maar enige hapering!

Sluit het snelste internet abonnement af, begin met je Chromecast installeren en hang heerlijk achterover. Het streamen naar je tv is nog nooit zo makkelijk en leuk geweest!